Over Portes Du Ski

Portes Du Ski

Portes Du Ski, de enige indoor skibaan in Ridderkerk (Zuid Holland) waar door  pmts-gecertificeerde skileraren direct parallel skiën wordt aangeleerd of getraind volgens PMTS-harbskisystems methode. Uniek in Nederland

De geschiedenis van Portes Du Ski!

Indoor Skibaan Portes Du Ski is een familiebedrijf dat inmiddels al meer dan 25 jaar in Ridderkerk is gevestigd. Portes Du Ski is in 1989 opgericht door Guus van Bosveld Heinsius en is begonnen vanuit een leegstaande loods van een voormalig garagebedrijf. Hier is begonnen met een enkele rollerbaan maar al snel werd een vaste helling bijgeplaatst. Al snel werd het ski en trainings instituut een begrip in de regio en vonden steeds meer wintersportliefhebbers hun weg naar de Kerkweg in Ridderkerk.

Na enkele jaren in de loods te hebben gedraaid moest de loods plaats maken voor nieuwbouw en kreeg Guus in 1996 de mooie aanbieding en kans om te verhuizen en gebruik te maken van dit mooie project. Inmiddels is Portes Du Ski al weer 18 jaar gevestigd in dit pand en heeft de beschikking over twee moderne rollerbanen, een gezellige bar met zitjes, een winkel voor de verkoop van o.a. skischoenen, het aanpassen van de skischoenen en een werkplaats waar onderhoud aan materiaal wordt gepleegd.

Sinds 2003 is de zoon van Guus, Jasper, mede eigenaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat er ook goed naar de toekomst wordt gekeken en is het aanbod van Portes Du Ski sterk vergroot.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om je goed voor te laten lichten over de ideale materiaalkeuze, kun je professioneel de perfecte skischoenen aan laten meten en is het zelfs mogelijk om hoogwaardige ski’s te kopen voor een zeer scherpe prijs.

Ook worden er de inmiddels zeer populaire sneeuwweken georganiseerd en er worden skileraren opgeleid tot PMTS instructeur.

Maar … het gaat verder. Zo zijn ze altijd bezig met ontwikkelen en op zoek naar verbeteringen om  cursisten de perfecte service en kwaliteit te bieden. Met als uitgangspunt: goed, veilig en gecontroleerd sporten.

De ontwikkelingen aan hulpmiddelen gaat ook steeds door.

Het team van Portes Du Ski

De drijvende krachten achter Portes Du Ski zijn Guus van Bosveld Heinsius en zijn zoon Jasper van Bosveld Heinsius. Beiden zijn skiliefhebbers in hart en nieren en hebben Portes Du Ski laten groeien tot een serieus ski en trainings instituut.Portes Du Ski

De dienst verlening.

Bij de visie van Portes Du Ski wordt gekeken naar de beste wedstrijdskiërs, welke basisbewegingen maken ze, waarom en hoe?

Er wordt gebruikgemaakt van de samenhang tussen bewegingen en krachten, zoals de zwaartekracht, de (tegen) druk van de sneeuw op de ski’s en welke invloeden deze hebben op de bewegingen van ons lichaam. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden die de uitrusting, de ski’s en skischoenen, bieden. Maar ook naar wat de mogelijkheden van de cursist zijn. De komst van carveski’s openden hiermee de deur naar een nieuwe benadering van het skiën.

Hier zijn we steeds op zoek naar verbeteringen in de ski-technieken en de benaderingen hiervan.

De veiligheid van Portes Du Ski!

De veiligheid  staat heel hoog in het vaandel.

Elke blessure is er een te veel is onze stelling.

Er wordt dan ook alles gedaan om blessures te voorkomen, daarom zijn er bewuste keuzes gemaakt qua ondergrond, de skimat. Géén ijzeren balken waaraan gewerkt kan worden, maar span-banden waardoor er steeds op de ski’s of het board gestaan moet worden en de ondergrond zorgt voor de beweging. Ook zijn onze banen voorzien van sensoren zodat de ondergrond automatisch stopt.

Waarom géén ploeg leren?

Deze vraag is makkelijk te beantwoorden.

parallelfout-kopie-2

De kans is heel groot dat de ski’s over elkaar of uit elkaar gaan met alle nare gevolgen van dien. Door een onjuiste uitvoering van deze skitechniek krijgen de kniegewrichten het zwaar te verduren. De ploegtechniek is daarom vaak de oorzaak van het naar binnen duwen van de knieën en is er een grote kans op blessures. Daarom leren we hier deze techniek niet aan.

2

Dit wordt wel door ons geleerd.

Hier lopen de krachtlijnen correct en ontstaat er geen negatieve belasting van het kniegewricht.

Skisynergie

Portes Du Ski heeft nog meer te bieden.

De winkel.

Goed materiaal zoals skischoenen en ski’s verhogen het glijplezier in de sneeuw.

Daarom wordt hier de mogelijkheid geboden om dit via ons aan te schaffen. Om goed advies te geven adviseren we vooraf een afspraak te maken zodat er alle tijd is.

Allignment/Bootfitting.

Het goede contact met de ski’s is erg belangrijk. Allignment en voetzooltjes zorgen daarvoor en ondersteunen het juiste skigevoel.
Onderhoud ski’s.

Er is een speciale machine aanwezig voor het slijpen en waxen van de ski’s.

Dat zorgt voor een goede kantengrip en goed glijvermogen van de ski’s.

Wacht/horeca ruimte.

Er is een speciale wacht/horeca ruimte waaruit naar de activiteiten op de baan gekeken kan worden. Deze ruimte is voor iedereen toegankelijk en er is ook gratis wifi aanwezig.