Kinderlessen.

De kinderlessen of kindercursussen zijn er voor kinderen van ± 4 t/m 12 jr. Als ik me voorstel als ski- en snowboardleraar, wordt mij vaak gevraagd: “Hoe oud moet mijn kind zijn om te beginnen met kinderlessen in het skiën of snowboarden?”

Hoewel ik er een hekel aan heb geen direct antwoord te geven, is het echt afhankelijk! Elk kind is anders, dus hier zijn enkele vragen om de geschiktheid van uw kind te beoordelen:

  • Is mijn kind onafhankelijk genoeg?

Om met onbekend materiaal om te gaan en te gebruiken, om nog maar te zwijgen van nieuwe (maar vriendelijke) gezichten te ontmoeten, zal uw kind zichzelf kunnen redden of heeft het onderweg veel hulp nodig? Hoewel niet-skiënde ouders van harte welkom zijn om hun kind te helpen met het aantrekken van schoenen en aandoen van de uitrusting, mogen ze hun kind niet op de helling begeleiden. Onze jonge glijders moeten zelf op en af ​​de helling op gaan (terwijl ze hun ski’s vasthouden). Tijdens de les kunnen mama, papa en de rest van het gezin ontspannen en genieten in de kantine, of kijken hoe hun wonderkind leert!

  • Kan mijn kind de aanwijzingen opvolgen?

De instructeur zal je kind (en andere kinderen, als het in groepsles komt) introduceren in nieuwe concepten en bewegingen. Uw kind zou moeten kunnen spelen “Volg de leider” of “Simon zegt” om de bewegingen van de instructeur na te bootsen en zij moeten de instructies van de instructeur voor ieders veiligheid kunnen volgen.

  • Is mijn kind atletisch genoeg?

Skiën en snowboarden zijn sporten, en kinderen tonen interesse in sport met verschillende snelheden en op verschillende leeftijden in hun jeugd. Als je kind speelt en andere sporten leuk vindt, is dat een goede indicatie dat ze kunnen genieten van skiën of snowboarden. Zelfs kinderen die nog niet veel ervaring hebben met andere sporten, kunnen ook heel succesvol skiën of snowboarden!

Niks tegen snowboarden, maar we vinden wel dat heel jonge kinderen een wat meer uitdagende tijd hebben door cognitief onder de knie te krijgen dat ze zijwaarts op een snowboard staan. Dit is de reden waarom veel scholen een oudere minimumleeftijd hebben om snowboard-lessen te beginnen. Dat is bij Portes Du Ski ook van toepassing. Een kind moet om te kunnen leren snowboarden zeker op een skateboard kunnen staan.

Bij Portes Du Ski hebben we instructeurs met vele jaren ervaring in het lesgeven aan kinderen van alle leeftijden en die het leuk vinden om jongeren kennis te laten maken met hun favoriete sport. We gebruiken, ook bij de kinderlessen, hulpmiddelen over en boven onze hellingen om nieuwe skiërs en snowboarders te laten wennen aan het gevoel van glijden voordat ze zelfstandig proberen te bewegen. We gebruiken ook verschillende rekwisieten zoals ballen, touwen en kegeltjes om nieuwe concepten op leuke en speelse manieren te introduceren. En natuurlijk vinden lessen op onze draaiende hellingen binnenshuis plaats, dus er zijn geen bevroren wangen om je zorgen over te maken en je hoeft geen extra wanten in te pakken!

Als u zich zorgen maakt of uw kind klaar is om skilessen te nemen in Portes Du Ski,  bel ons – wij bespreken graag  met u , de  behoeften van uw kind en onze opties!

De speciale kindercursussen van 10 lessen, voor kinderen t/m 12 jr., zijn er op de woensdag middag en in de weekenden. Ze starten steeds 10 weken voor de schoolvakantie van Rotterdam. In de Kerstvakantie is er geen les.

Alle  kindercursussen zijn reeds gestart en zijn vol. Wel kunnen de kinderen lessen op de reguliere tijden, daar is nog ruimte voor zowel de kinderen als de volwassenen. Voor prijzen en tijden kijk dan hier; https://www.portesduski.nl/prijzen/lessen.

Vaak krijgen we de vraag: Maar in de sneeuw leren ze de pizapunt, komen ze dan niet in de problemen? Onze ervaring via de cursisten is, dat de kinderen daar direct lekker kunnen gaan glijden en daar direct in een hogere groep komen. De jongsten kunnen dan al met de ski’s omgaan en is het niet meer vreemd onder de voeten.