De ski .

De ski heeft bij het skien een prominente rol.

de ski maakt een bocht.

De rol is bij het skien van groot belang. Om de rol van de ski te kunnen begrijpen is het volgende nodig. Expert skien is een dans. De skier danst met de berg en soms lijkt het er op of de berg met de skier danst. Maar tussen de skier en de sneeuw zitten een paar betrouwbare verbindingen. Die ons helpen in onze poging om vrienden met de berg te worden of te maken, om de alle vertrouwde pistes af te kunnen glijden.

Om een expert skier te worden, hebben we een fantastische oplossing, dat zijn een tweetal geheime wapens. Natuurlijk praat ik over onze ski’s.

Als expert skiërs de piste afvliegen, dan doen hun ski’s het meeste werk! Dit is het basis principe van het moderne expert skiën. Het heeft mijn eigen skiën en mijn vele jaren lesgeven beïnvloed en verscherpt. In expert skiën, doen onze ski’s het meeste werk.

Gemiddelde middelmatige skiërs trachten, over het algemeen, een enorme hoeveelheid fysieke kracht in hun skiën te stoppen.

Wat  bij een afdaling?

Een berg af skiën houdt slechts twee soorten van bewegingen in: bochten maken en recht uit gaan. Recht uit gaan gaat vanzelf, daar is niets voor nodig. Breng de punten van de ski’s naar beneden en de zwaarte kracht doet de rest, door je langzaam of snel van de berg naar beneden te trekken. Bochten maken is iets anders. Controle hebben is hetzelfde als bochten maken.  Je weg naar beneden variëren met bochten maken. Je niet alleen laten leiden door obstakels zoals bomen, rotsen en andere skiërs, maar draaien om je snelheid te doen verminderen, als je dat wilt, draaien voegt een keuze element, van schoonheid en creativiteit aan je afdalen toe . Zorg dat jij bepaalt en niet de zwaarte kracht. Kort gezegd, skitechniek gaat meestal over draaien.

Het goede nieuws is dit:

Jij draait de ski’s niet, deze draaien jou. Misschien heb je het al gemerkt, goede moderne ski’s zijn tamelijk duur. Maar het zijn meer dan alleen maar een paar planken onder de voeten, de reden dat ze zo duur zijn is omdat ze ontworpen, samengesteld en gemaakt zijn om jou te kunnen draaien.
De rol van de ski’s en de langere termijn doel.

Mijn langere termijn doel als skileraar is; mijn leerlingen in contact brengen met hun ski’s, het introduceren van eenvoudige bewegingspatronen, die door expert skiërs worden gebruikt, om de beste draai uitvoering uit deze verfijnde speeltjes te halen.

Nu kan ik je dit beloven, hoe beter je gaat skiën, hoe meer je de ski’s het werk laat doen. Expert skiërs hebben vaak het gevoel alsof ze passagiers zijn, gelukkige passagiers, die, staand op goed geprepareerde ski’s, de berg afgaan. Ski’s die, slechts  een onopmerkbare aansporing nodig hebben in de sneeuw  grijpen, om zo mooi gesneden bochten of ronde sporen op de helling te maken.

De ski is de kern van het moderne skien.

Dit is de kern van de moderne skitechniek. Het gaat om het ontwikkelen, hoe we onze ski’s kunnen gebruiken en niet onze spieren, om efficiënt, moeiteloos en mooi te skiën. Laat dit steeds voorop staan: Ik draai mijn ski’s niet, mijn ski’s zullen mij draaien en je bent al half weg om een expert skiër te worden. Natuurlijk zijn er meer factoren medebepalend, in de ontwikkeling van expert skiën vaardigheden, dan alleen onze ski’s.

Moderne skischoenen brengen subtiele boodschappen over van de voet naar de ski en terug van de ski naar de voet.

Moderne skigebieden gebruiken geweldige machines om goed geprepareerde skipistes aan te bieden waarop geoefend kan worden.

Maar onze ski’s en hoe zij samen spelen met de sneeuw om zo gesneden bochten en ronde sporen te maken, is de spil waarom alles draait.

De vorm van de bocht

Harbskisystems.